Пријем за особе са инвалидитетом код градоначелника

(Фото: Славица Гајић)

Поводом обележавања Светског дана особа са инвалидитетом, градоначелник Шапца др Александар Пајић угостио је представнике удружења грађана која се баве особама са инвалидитетом на територији града Шапца. Представници свих дванаест удружења која се баве особама са инвалидитетом имали су прилику да изнесу своја мишљења, коментаре и сугестије. Да представницима града, укажу на проблеме са којима се суочавају и понуде решења.

– Одговорна социјална политика, уз пуно уважавање потреба свих грађана и изналажење могућности за побољшање услова живота и рада особа са инвалидитетом, један је од приоритета у раду градске управе – нагласио је др Александар Пајић, градоначелник Шапца.

– Желимо да скренемо пажњу на проблеме са којима се суочавамо, као и на то да нам је потребна подршка – друштва, шире заједнице, свих нас. Наша идеја је да подигнемо свест код људи и покажемо да постоји неко ко је другачији, али не мање важан – истакла је Ана Вучинић, председница Удружења „Да будемо сви једнаки“.

Представници Удружења предочили су и бројне активности које организују током године уз позив свима да их посете и пруже подршку на отварању изложбе фотографија под називом „Нису све особе са инвалидитетом видљиве“, а што је и једна од порука овогодишњег Међународног дана особа са инвалидитетом.

Славица Гајић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар