Представљена вредна књига: Седам деценија кајакашког спорта у Шапцу

(Фото: Град Шабац)

Данас је у Соколском дому у Шапцу одржана промоција књиге „70 година кајака у Шапцу“, аутора Александра Ђенадића. Промоцији књиге присуствовао је и градоначелник Шапца др Александар Пајић који је истакао да је кајак клуб „Зорка Шабац“ од посебног значаја за град.

– То је клуб са дугом традицијом, који је екипно најбољи у Србији. Они су понос Шапца! У својим редовима имају много младих такмичара, који су међу најбољима на свету. „Зорка Шабац“ има своје представнике у националној селекцији, који представљају нашу државу на европским и светским такмичењима. На последњим одржаним играма у Рио де Женeиру сребрну медаљу је освојио Миленко Зорић, члан овог кајакашког клуба, а сигуран сам да ћемо имати свог представника и на овогодишњим Олимпијским играма у Токију – рекао је градоначелник Пајић.

Он је нагласио да је поносан на функционисање клуба и условима који су спортистима на располагању. Монографија „70 година кајака у Шапцу” бави се историјатом овог клуба, а градоначелник је обећао да ће Шабац, као град спорта, наставити да улаже у ову област.

– На нама је да не изневеримо традицију клуба и да наставимо да ређамо успехе на достојан начин. Данас у клубу ради седам различитих узрасних селекција, имамо фантастичну школу и желимо да и даље стварамо шампионе који ће проносити славу клуба и града. Поносни смо што предводимо клуб овакве традиције и имамо обавезу да буду неки који нас наследе поносни и на наше дело – рекао је председник кајак клуба“Зорка Шабац“ Ђура Торбић. 

Нажалост, непуних месец дана пре него што је монографија објављена, њен аутор Александар Аца Ђенадић је преминуо, па је промоција представљала и емотивно сећање на овог познатог друштвеног радника.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар