Премијерка Ана Брнабић почасна грађанка Шапца (ГАЛЕРИЈА)

Одржана свечана академија поводом града Шапца: Априлске награде додељене председници Владе Републике Србије Ани Брнабић, др Радоју Симићу, директору Института за мајку и дете и Драгану Поповићу, власнику ДПС “Клас груп”.

У Шапцу је данас одржана свечана академија поводом Дана града, којој је присуствовала премијерка Владе Србије Ана Брнабић. Председници Владе, уручене су априлска награда у виду кључа града и повеља почасне грађанке Шапца. У свом обраћању, Брнабић је истакла да јој је изузтна част што део прославе , те посебно навела да признања која су јој уручена носе велику одговорност. Такође је нагласила да држава чврсто верује у Шабац – град са славном историјом. Додала је и то да види велике помаке у развоју Шапца , који остварује локална власт у сарадњи са владом и председником Александром Вучићем,

– Част ми је да сам добила највише признање које град додељује, Повељу почасне грађанке Шапца и кључеве града. Огромна ми је част да то признање делим са људима који су осведочени професионалци у својим занимањима. Шабац је град који је за Србију увек имао велики стратешки значај. Заједно гледамо како да одужимо све што нам је кроз славну историју дао и да Србију уистину децентрализујемо тако да поред Београда људи знају и за лепоту осталих центара у Србији од којих је Шабац јако важан и вредна део. Један од најбитнијих предуслова за то је свакако развој инфраструктуре. Сви овде присутни знамо да је управо из тог разлога председник Вучић инсистирао током претходних десет година на изградњи путева и пруга које ће повезати Србију унутар себе али и са регионом – рекла је премијерка Брнабић и наставила:

– Ми никада у нашој историји нисмо имали овакво улагање у путеве и све више у модерне железнице и пруге. Један од приоритетних инфраструктурних пројеката јесте изградња ауто пута Рума-Шабац, новог моста преко Саве и брзе саобраћајнице Шабац-Лозница. Ова година 2023. је из тог разлога посебна за Шабац и сигурна сам да ће остати упамћена у нашој историји као година просперитета за овај прелепи град. Мост преко Саве смо практично завршили, до краја године отворићемо и ауто пут Рума-Шабац. Додатно ћемо завршити брзу саобраћајницу од Шапца до Лознице пре краја 2024. године. У ово ћемо као држава уложити практично око 475 милиона евра и то је оно што дугујемо Шапцу и његовој славној историји, истакла је председница Владе Ана Брнабић у обраћању присутнима.

О великим резултатима које је Шабац остварио у протеклом периоду говорио је градоначелник др Александар Пајић.

– Када смо 2020. године мој тим и ја дошли на чело града имали смо визију како град треба да изгледа у будућности. Обезбедили смо 50 посто већи буџет града за само две и по године. Имали смо обећање својим суграђанима да ћемо радити са својом Владом и са својим министарствима- И то обећање смо на најлепши начин испунили. Држава је уложила много у Шабац, пре свега визијом развоја града као и визијом развојем целе Републике Србије. Поносан сам што имамо прилику да покажемо да овај град има светлу будућност и да смо достојни места на којима се налазимо. У последње две године реализовани су бројни пројекти путне инфраструктуре у Шапцу, уз око 80 километара нових путева. На реци Сави биће изграђено међународно путничко пристаниште у вредности од 63,5 милиона динара, нагласио је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Осим председнице Владе РС Ане Брбанић, априлске награде добили су професор др Радивоје Симић, директор Института за мајку и дете и Драган Поповић, власник шабачке млинске индустрије “Клас груп”. Доктор Симић такође је проглашен за почасног грађанина нашег града.

Свечаној академији присуствовали су између осталог, начелник Мавачанског округа, представници суседних локалних самоуправа, владика Јеротеј са свештенством, директори јавних установа у Шапцу као и бројни високи функционери. Програм су увеличали мушки хор КУД “Абрашевића”, Оркестар „Бисерница“ , Музичка школа “Михаило Вукдраговић”, док је стихове Ђуре Јакшића говорио глумац и директор “Шабачког позоришта” Владимир Василић.

Марија Поповић / Данка Ловчевић

Фото: Град Шабац

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар