Прекогранична сарадња градова Шабац и Високо

Градоначелник Шапца др Александар Пајић и председник Скупштине града Немања Пајић састали су се данас са градоначелником града Високо Мирзом Ганићем. Тема састанка биле је наставак прекограничне сарадње два града путем заједничких пројеката.

(Фото: Оља Гавриловић)

Реализација заједничких пројеката градова Шабац и Високо у наредном периоду омогућиће наставак успешне прекограничне сарадње.

– Велико ми је задовољство што смо наставили сарадњу и што можемо преко пројеката који ће унапредити пре свега запошљавање на територији ова два града, али и обуке за потребе привреде. Сарадњу ћемо наставити и у области спорта, привреде, културе и свега осталог. Драго ми је што је делегација Високог у Шапцу и што настављамо нешто што је започето у претходном периоду – рекао је др Александар Пајић, градоначелник Шапца.

Развијање локланих средина на економској основи један је од приоритета сарадње два града.

– Ново време, нови људи, два нова градоначелника и нове приче. Сарадња првенствено на економској основи, а уз то долази и све остало. Овај пројекат сарадње, уз подршку међународних институција, који омогућава реализацију пројекта унапређења запошљавања је једна здрава основа коју треба да развијамо. Последично ћемо унапређивати и пријатељске и друге односе. Свима нам је економија на првом месту и јако нам је важно да развијамо своје локалне средине на економској основи. Када је економија добро развијена онда су и грађани задовољни. Ова прича, која је раније кренула, уз ново време и нове људе, са неком другом, снажнијом подршком на економској основи, ће бити препозната у наредном периоду – истакао је Мирза Ганић, градоначелник града Високо.

Пројекат “3Е” – Заједно у образовању за запошљивост и запошљавање већ је у реализацији, а главни циљ му је подршка запошљавању и повећању могућности запошљавања на подручју Мачванског округа у Србији и Зеничко-добојског кантона у Босни и Херцеговини.

Оља Гавриловић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар