Прегршт медаља за шабачке гимназијалце на републичким такмичењима

(Фото: Шабачки лист)

На Државном такмичењу из математике, одржаном на ПМФ-у у Новом Саду, ученици Шабачке гимназије су освојили пет награда. Маша Ђурић, ученица 4. разреда освојила је прву награду са максималним бројем поена, другу награду освојила је Катарина Гавриловић, ученица 1. разреда, док су трећу награду освојили Јован Каличанин, ученик 1. разреда, Марија Савић, ученица 3. разреда и Матија Поповић, ученик 4. разреда. Похваљена је Ива Мијаиловић, ученица 3. разреда. Ментори награђених ученика су професори Горан Ђурић и Виолета Костадиновић.

Три републичке награде са Књижевне олимпијаде одржане на Филолошком факултету у Београду донеле су и ученице Шабачке гимназије – матуранткиње Марија Бурсаћ и Кристина Зејак, које су заузеле друго место, и Наталија Тошић из 3. разреда, која се пласирала на треће место. Добре резултате, такође, постигли су и Дуња Љубишић и Младен Ђурђевић. Менторке награђеним ученицима су Љиљана Димитрић и Ана Миленковић.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар