fbpx

Предузетнички дух шабачких гимназијалки

У свечаној сали Шабачке гимназије уручена је награда за освојено треће место за реализацију  пројекта “Girls Go  Circulare”. У питању је новчана награда у вредности од 50 хиљада динара.

Ученице Шабачке гимназије  учешћем у пројекту Европског института за иновације и технологију и Организације “Достигнућа младих у Србији” показале су и свој предузетнички дух. За освојено треће место пристигла је и новчана награда.

– Овај програм у којем су  учествовали ове године  уз подршку Европског института за иновације и технологију спроведен је у Србији.   Учествовало 3.900 девојчица. Имали смо прилику да оне прођу кроз неки дигиталне вештине, припреме различитих презентација и мноштво других ствари. Оно што се показало као изузетно квалитетно јесте да су били заинтересовани за тај рад. Упркос корони, упркос свим проблемима које су имали током године у образовању ово им је био фантастичан успех – истакао је Дарко Радичанин, извршни директор Организације “Достигнућа младих у Србији”.

Пројекат је допринео Акцији 13 Акционог плана за дигитално образовање 2021-2027 – подстицање жена у СТЕМ-у, а учешћем шабачких гимназијалки  Србија се нашла  на образовној мапи Европе.

– Ми заиста имамо задовољство да имамо изузетно мотивисан колектив, изузетно вредне ученике. Прихватамо такмичење на свим нивоима и врло радо се такмичимо. Зато и побеђујемо. Ове године планирамо нови гимназијски смер за сценске и аудио-визуелне техничаре тако да опремамо баш ову салу у којој се налазимо за њихове потребе тако да ће нам новац свакако добро доћи  – рекла је Маријана Исаковић, директорка Шабачке гимназије.

Стицање знања, али и показивање вештина  и способности, приоритет је шабачких гимназијалаца које и у наредном периоду очекују многобројна такмичења.

Текст и фото: Оља Гавриловић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар