fbpx

Председник Вучић обишао радове на изградњи фабрике кинеске компаније “Минт” у Шапцу

Председник Србије Александар Вучић данас је обишао радове на изградњи фабрике кинеске Компаније “Минт” у Шапцу. У питању је прва, од две планиране, која ће бити изграђена у Севреозападној индустријској зони. Завршетак радова очекује се у јуну ове године, а почетак производње у августу.

– Ја ћу Компанији “Минт” да се захвалим за цео Мачвански округ. И за Шабац и  за Лозницу  јер су нам много помогли и овде  у седишту Мачванског округа али и у Лозници. Они ће са успехом све ово да заврше. Овај објекат изгледа изванредно. Ми смо постали седиште рекао бих светске аутомобилске  индустрије јер  где год сада да кренете, отворите хаубу у било ком аутомобилу, видећете много делова на којима пише “Маde in Serbia”. Да ми сами производимо српски аутомобил  још је рано. Морамо добро да напредујемо али у светској подели посла налазимо све важније место – рекао је председник Србије Александар Вучић.

Заједно можемо све и овде је све оно што смо обећавали нашим суграђанима – да ћемо заједно са својом државом радити на побољшању услова живота, пре свега у граду Шапцу, истакао је градоначелник  др Александар Пајић.

– Живот јесу и нова радна места. Видите како велелепно изгледа ова фабрика која се опрема и која ће врло брзо почети са пробном производњом. Ово је инвестиција од  50 милиона евра, а запослиће се  око 170 наших суграђана. Одмах поред ове локације Кинези су купили још једну парцелу од 10 хектара. Зида се нова фабрика. Вредност је 46 милиона евра и запослиће 400 радника. Врло брзо ћемо имати око 600 радника запослених у ове две фабрике. Град Шабац је са својом државом радио на томе да створимо услове за бољи живот Шапчана. Свака посета председника доноси неке бенефите. Врло сам задовољан што председник све чешће долази у град Шабац  али, пре свега, што држава подстиче развој града Шапца  – истакао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

У питању је једна од највећих инвестиција у Шапцу  у последњих двадесет година  с обзиром на скоро 100 милиона евра уложених у куповину земљишта од стране кинеског инвеститора, а очекивани посао, по изградњи обе фабрике, добиће око шесто радника. 

Текст и фото: Оља Гавриловић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар