Председник Вучић: Држава ће помоћи Шапцу, Зеленовић оставио град у дуговима (ВИДЕО)

Више од једне милијарде је дуг Шапца и ми ћемо то морати да враћамо. Извињавам се грађанима Шапца  због тога, рекао је председник Републике Србије Александар Вучић.

(Фото: Оља Гавриловић)

Председник Републике Србије Александар Вучић, по завршетку  данашње обуке Речне флотиле на Сави, осврнуо се, на питање новинара, и на катастрофално вођење града Шапца за време власти Демократске странке и бившег градоначелника Небојше Зеленовића.

– Више од једне милијарде је дуг Шапца и ми ћемо то морати да враћамо. Извињавам се грађанима Шапца  због тога. Помоћи ћемо Шапцу као држава и у децембру месецу како би могли да део дугова јавно-комуналних предузећа врате. За Шабац, који има укупно око 27-28 милиона евра годишњег буџета дуг од 10 милиона евра  ужасно је висок.  А тај дуг нису направили ови људи овде већ је направио  управо господин Зеленовић. А нећу да вам причам о  тричаријама  и колико коштају вечере за људе  из појединих  емисија које се емитују  на вашим телевизијама, и шта пију по којим  кафанама, и колико ракије  могу да „стуку“ о државном трошку. 

Не смета ми кад неко попије домаћински о свом трошку, али нисам баш срећан  када трошите паре грађана Шапца  да бисте толике ракије у грло „стукли“. Али шта да радите. На њима је (новој градској управи) да уради овде шта треба и да поправе ситуацију у Шапцу, а на надлежним органима је, да уколико је неко учинио одређено кривично  дело или прекршај, да то гоне  по службеној дужности  или по пријави  одређених лица. У сваком случају ситуација у Шапцу је прилично тешка.

Ако погледате,  у поређењу са суседном Лозницом, путна инфраструктура је много лошија.Тек сада се креће у нешто веће, обимније  радове.  Од пресудног значаја је ауто-пут Рума- Шабац, који ће повезати  Шабац са Београдом, касније са Фрушкогорским коридором и Новим Садом. Затим брза саобраћајница до Лознице, 50  километара. То су важне и велике  ствари – рекао је председник Вучић.

Шабац очекују и нове инвестиције, поручио је Вучић, истакавши да ће у реконструкцију шабачке Опште болнице “Др Лаза К. Лазаревић” бити уложено 40 милиона евра.

– Од јуна 2022. године креће се са радовима. Урадићемо, такође, спотску халу у вредности од пет милиона евра, затим пречистаче отпадних вода. Они су већ у том програму – нагласио је председник Републике Србије Александар Вучић.

Оља Гавриловић

Погледајте и видео прилог.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар