fbpx

Председник Вучић апеловао на грађане да се вакцинишу против вируса корона

(Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл)

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је мобилне пунктове за вакцинацију у општинама Обреновaц и Уб и апеловао на грађане да се вакцинишу против вируса корона, како би сачували животе и здравље и како би се што пре вратили нормалном животу и наставили да радимо.

„Ако се вакцинишемо готово сви, моћи ћемо да радимо и живимо нормалан живот, да Србију неупоредиво брже померамо напред. Морамо да изађемо из короне, да се посветимо животу. Онда ћемо моћи да урадимо и завршимо и оно што нисмо могли раније“, рекао је председник Вучић након обиласка мобилног пункта за вакцинацију у селу Звечка код Обреновца. Он је нагласио да мобилни пунктови треба да помогну људима да се лакше и брже вакцинишу.

„Људи се често питају зашто је то све важно за нас, зашто претерујемо и инсистирамо на вакцинацији. Инсистирамо због здравља сваког нашег човека, наших живота. Молим да ред за вакцину буде још већи, не само овде, већ у читавој Србији. Ја сам примио две дозе кинеске вакцине и данас знам да ћу да преживим ако се разболим. То ми даје могућност да се осећам слободније, да могу да планирам“, поручио је председник Вучић.

Председник Вучић посетио је и мобилни пункт за вакцинацију на стадиону локалног фудбалског клуба Врело код Уба и поручио да је данас вакцинација питање опстанка и развоја земље. Он је разговарао са мештанима и позвао их да се вакцинишу, како би заштитили себе, своје и здравље својих ближњих.

„Наш посао је да се боримо и да будемо одговорни, то је борба за наставак економског раста. Ако економија иде напред и ако победимо корону, ако раст БДП-а буде седам одсто, гарантујем вам да ће бити и скока плата и пензија, што доноси људима могућност да боље живе. Без тога немамо никакву шансу. Зато се чудим неодговорним људима“, навео је председник Вучић.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар