fbpx

Председник Србије Александар Вучић честитао Владимиру Путину Дан Русије

Председник Србије Александар упутио је данас честитку председнику Руске Федерације Владимиру Путину поводом Дана Русије пожелевши му да настави да води земљу путем благородне будућности и рекао да традиција братских односа Србије и Русије представља чврсту основу за даље јачање њиховог стратешког партнерства. Вучић је присуствовао пријему у руској Амбасади поводом обележавања празника Русије и том приликом честитку за Путина уручио руском амбасадору Александру Боцан-Харченку.

“Вишевековна традиција братских односа наших земаља, испреплетане судбине наших народа и вредности које делимо, представљају чврсту основу за даље јачање стратешког партнерства, заснованог на међусобном поштовању и поверењу. Остајем лично посвећен развоју чврстог пријатељства и свестране сарадње Србије и Русије“, наводи се између осталог у поруци руском председнику.

Српски председник је рекао и да пријатељство нашег и руског народа карактерише и међусобна солидарност, и нагласио да Србија неће заборавити великодушност Русије и несебичну помоћ у борби против пандемије изазване вирусом ковид-19. Александар Вучић је поновио захвалност Русији и председнику Путину лично за активну подршку државним и националним интересима Србије и њеној политици мира, у корист стабилности региона.

(Фото: buducnostsrbijeav)

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар