Предавање у Економској школи: Сећање на жртве саобраћајних незгода

Поводом обележавања Светског дана сећања на жртве саобраћајних незгода у Економској школи “Стана Милановић” у Шапцу одржана су предавања матурантима ове школе. „Још увек возим али не ходам“, назив је једног од њих чији је аутор Славиша Савић из Удружења параплегичара Мачванског округа.

Своја искуства када је још као средњошколац доживео саобраћајну несрећу и остао прикован за колица, са матурантима Економске школе поделио је Славиша Савић. Он је и аутор предавања које је део активности Савета за координацију послова безбедности у саобраћају на путевима на територији града Шапца у циљу унапређења безбедности у саобраћају младих.

– Предавање је засновано на личном искуству које желим да пренесем овим младим људима. Да им укажем на важност безбедне вожње, поштовање прописа уз поруку „стисни кочницу а не гас“ – истакао је Савић.

Статистика о броју саобраћајних незгода у прошлој и овој години боља је у односу на ранији период.

-Ипак, осам настрадалих лица на подручју полицијске управе у Шапцу од почетка године, указују на потребу оваквих едукативних предавања, акција и активности-навела је Катарина Тадић испред Савета за безбедност саобраћаја Шапца.

Светски дан посвећен жртвама саобраћајних незгода је обележава се у Републици Србији од 2007. године сваког 21. новембра.

Текст и фото: Славица Гајић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар