Повеља „Капетан Миша Анастасијевић“ додељена др Бобану Бирманчевићу

Др Бобан Бирманчевић

Др Бобан Бирманчевић, изникао из народа, стасао у врсног привредника,  политичара, руководиоца, по вокацији човекољубац и родољуб, име је већ одавно знано у јавном живот, а ничим окаљано, без обзира на суровост и прљавштину, које  јавне личности „туку“ иза скоро сваког ћошка. То је и био разлог да постане носилац великог признања „Капетан Миша Анастасијевић“.

Као вишегодишњи директор „Телекома“ за Мачвански округ, показао је и доказао да увек може да се ради боље, квалитетније, брже, савесније, одговорније и  посвећеније за  државу и род свој. У време највећих поплава, које су задесиле читав овај део Србије, посебно Крупањ и Рађевину, остало је забележено да др Бирманчевић 31 дан није излазио из рађевских врлети све док нису били успостављени сви сигнали за мобилну и фиксну телефонију у читавој Рађевини и Крупњу. Раме уз раме са инжењерима, монтерима, физичким радницима прошао је многе шуме, поља, ливаде, воћњаке Рађевине, како би посао био ваљано обављен.

– И још уз то, био је на услузи да људима носи све што им је најнеопходније од хране, пиће, одеће, обуће, средстава за хигијену – каже Владимир Маркановић, члан жирија за доделу награде „Капетан Миша Анастасијевић“, коју додељују Универзитет у Новом Саду, Медиа инвент и Привредна комора. – И слично је радио у недођијама Малог Зворника, Љубовије, Лознице, Владимираца, Коцељеве, шабачког краја свих ових година, кад год је требало. Показао је и доказао да менаџер, руководилац, народни првак треба да буде за пример, увек уз људе, чинећи то као нешто што се подразумева, а не као политички, маркетиншки потез, јер то што он чини је начин живота и рада, а не повремена фасцинација за публику.

– Велике заслуге има што је Шабац кренуо и успешно корача на путу никада већег прогреса, јер је председник Вучић, са Владом Србије, који свесрдно помажу град на Сави, у људима попут Бирманчевића пронашао достојне, време, сручне и честите сараднике – каже се у одлуци жирија. – Присустан је у свим областима живота и рада, од оног који се тиче инфраструктуре до образовања, културе, науке, образовања, спорта, духовности, уметности, где свим срцем дела  свим срцем, што му је задавало и одговарајуће здравствене тегобе,али га није ни успорило ни уморило. Врата др Бирманчевића су увек широм отворена и на њих нема потребе да се куца. Као народни посланик, са богатим стажом, и начином излагања и садржином порука доприноси угледу тог високог тома, без обзира што се здушно бори за своје, идеје политике коју представља и краја за који се залаже.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар