Потписани уговори у програму замене столарије

(Фото: Град Шабац)

Град Шабац један је од 67 градова и општина у Србији којима је Министарство рударства и енергетике одобрило финансирање програма енергетске санације, односно замене столарије. Тим поводом, градоначелник Шапца др Александар Пајић данас је у Краљеву потписао уговор са потпредседницом Владе и министарком рударства и енергетике Зораном Михајловић.

Градоначелник Шапца је истакао да је циљ да свака кућа и домаћинство на селу имају могућност да замене дотрајала врата и прозоре.

– Због лоше изолације, троши се доста више топлотне и електричне енергије. Половину новца за замену субвенционисаће држава и локална самоуправа, а другу половину грађани. У наредном периоду наша локална самоуправа расписаће два јавна позива, за компаније и грађане. Ово је само почетак, јер ћемо у наредној години издвојити много већа средства за велики број домаћинстава. Заједно са државом развијамо Шабац као град будућности – рекао је Пајић.

Локалне самоуправе за субвенције су намениле 235 милиона динара, док су расположива средства подстицаја Министарства рударства и енергетике 224 милиона динара.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар