Потписан Уговор о реконструкцији и доградњи Опште болнице у Шапцу

Данас је потписан Уговор о изради пројектне документације за реконструкцију зграде Опште болнице у Шапцу са фирмом СЕТ ДОО као носиоцем групе привредних субјеката који су поднели економски најповољнију понуду. Пројектом је предвиђена доградња и реконструкција Опште болнице и Дома здравља у Шапцу. Градоначелник Шапца др Александар Пајић истакао је да је ово један од од најлепших дана откад је на функцији градоначелника Шапца.

,,Ово је велики дан за шабачко здравство. Овај капитални пројекат део је значајног улагања у објекте здравства који спроводи Влада РС преко Канцеларије за јавна улагања. Шабачка болница последњих 40 година није имала никакву реконструкцију, изузев проширења Службе за дијализу”, казао је Пајић и додао да је Општа болница ,,Др Лаза К. Лазаревић“ током кризе изазване коронавирусом преузела велики терет на себе и није бежала од одговорности током најтежег дела епидемије.

,,Запослени су се неуморно борили да спасу животе људи. Сигуран сам да Шабац заслужује да има модеран здравствени центар којим ћемо омогућити стабилан здравствени систем у нашем граду. Приликом изградње и реконструкције, извођачи ће поштовати све европске стандарде. Здравље наших суграђана је на првом месту. Оно што смо обећали, то и остварујемо. Улагаћемо у наш Град и Шабац ће бити град будућности”, рекао је градоначелник Пајић.

Др Слободан Поповић, директор Опште болнице ,,Лаза К. Лазаревић”, казао је да је изузетно срећан што ће Шабац коначно добити модеран здравствени центар.

,,Ушли смо у програм Владе Републике Србије за обнову и доградњу објеката од јавног значаја из сфере здравства, социјалне заштите и просвете. Чекали смо да дође овај моменат. Градска власт у претходном периоду није имала довољно слуха, али никада није касно, били смо стрпљиви. Променом градске власти, на челу са градоначелником, успели смо да брзо и ефикасно одрадимо јавни позив за понуђача за израду пројектне документације. Дошао је дан када је уговор потписан и крећемо у интензивне радове. Чека нас велики посао, а све у циљу унапређења здравствене заштите. Становништво са територије града Шапца, али и околних општина добиће један модеран здравствени центар. Главни циљ је да тај центар добије и урбанистички, архитектонски, грађевински и технолошки ниво који представља нешто што је нормално за 21. век”, рекао је доктор Поповић.

(Фотографије: Град Шабац)

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар