Потписан уговор између града Шапца и компаније Минт о продаји локације за нову фабрику (ВИДЕО)

(Фото: Град Шабац)

Данас је у Шапцу потписан уговор о продаји 11 хектара земљишта у Северозападној индустријској зони за нешто више од 90 милиона динара са кинеском компанијом Минт. Градоначелник Шапца др Александар Пајић истакао је да је ово највећа страна инвестиција за Шабац у последњих 20 година.

– У првој фази инвестиције биће уложено 50 милиона евра. Држава Србија је Закључком Владе определила 87 милиона динара у довођење електричне енергије до парцеле компаније Минт. Заједно са својом државом грабимо крупним корацима напред. Долазак светског гиганта у значајној мери унапредиће привредни потенцијал града. Нова радна места значиће смањење незапослености, али и бољи стандард наших суграђана. Сигуран сам да ће компанија Минт бити задовољна пословањем у Шапцу и да ће проширити своје производне капацитете у годинама које долазе. Постојале су разне приче да ће Град нешто поклањати, да ће радити против интереса својих суграђана. Заједно са својом државом на делу показујемо да радимо велике и добре ствари за становнике нашег града – рекао је градоначелник Пајић и истакао да је Закључком Владе Републике Србије од 28. априла пројекат компаније Минт проглашен од значаја за Републику Србију.

Компанија Минт планира да запосли 160 радника у периоду од 2021 – 2023. године.

– Данас сам потписао уговор са градоначелником Шапца за једну од најзначајнијих фабрика које ће пословати у Минт групи. Наш посао је производња делове за аутомобиле за највеће произвођаче аутомобила широм света. Сви су свесни да су електрични аутомобили будућност. Тако да је наш посао у Шапцу производња компоненти за електричне аутомобиле. На овај начин штитићемо своје окружење. Сматрамо да ће наше пословање овде допринети развоју друштвеног животу у Шапцу. Након изградње фабрике, брзо ћемо отворити нова радна места, плаћати зараде и порезе и тиме допринети развоју града Шапца и Србије – рекао је Иан Тиан, генерални менаџер компаније Минт аутомотив Европа.

Минт група ангажована је у дизајну, производњи и продаји украса, декоративних делова, структуралних делова тела, кровних носача и других повезаних аутомобилских делова, са производним базама у Кини, САД, Немачкој, Мексику, Тајланду, Чешкој и Србији, и техничким центрима лоцираним у Кини, Немачкој, Северној Америци и Јапану. Група је способна да пружи услуге великим аутомобилским тржиштима широм света и да задовољи растућу тражњу клијената.

Производни погон у Србији ће примењивати најсавременије технологије, тежећи производњи са што мање отпадног материјала у пословним активностима и смањењу потрошње енергије и штетних хемијских супстанци колико год је могуће, да би се смањио негативан утицај на животну средину.

Погледајте и наш видео прилог.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар