Посета селектора Дејана Савића додатни подстрек шабачком ватерполу

Шабац је данас посетио Дејан Савић селектор ватерполо репрезентације Србије. Он се најпре састао са градоначелником Шапца после чега је обишао градски базен где је пресуствовао тренингу шабачких ватерполиста.

Посета селектора ватерполо репрезентације Србије Дејана Савића започела је састанком са градоначелником Шапца, представницима градске управе задуженим за спорт и менаџментом градског базена. Била је то прилика да се Савић упозна и са плановима града када је улагање у спортску инфраструктуру у питању. За то време, све селекције ватерполо клуба, окупљене на базену. Обилазак овог спортског објекта, упознавање са радом клуба и условима у којима тренира око 400 шабачких ватерполиста.

Епитет града спорта који Шабац деценијама носи још једном је потврдила слика послата са градског базена.
Посета легендарног играча, потом селектора, освајача планетарних титула на спортским такмичењима и његово интересовање за рад спортских колектива од великог је значаја за младе који се баве спортом али и оне који то тек намеравају. Током посете и разговора са селектором Савићем, најављено је гостовање ватерполо репрезентације у једном од предстојећих међународних такмичења.

„Задовољство ми је било угостити селектора ватерполо репрезентације Србије Дејана Савића и разговарати о ватерполу као једном о најтрофејнијих српских спортова. Будући да је Шабац град спорта-град ватерпола од г. Савића смо добили значајну подршку за афирмацију водених спортова. Овом приликом посетили смо и Градски базен, где смо се упознали са ситуацијом у ватерполо клубу ,,Шабац“ у ком тренира око 400 деце, од којих око 150 у такмичарском погону.

Сва та деца коју смо видели наше су богатство. Због њих желимо да створимо јаку школу ватерпола, која ће моћи да парира како држави, тако и региону из које ће стасавати шабачки првотимци и будући ватерполо шампиони.Ово је град који се дичи спортом са пуним правом, а ми ћемо наставити да пружамо још већу подршку, спортистима и спортским радницима.

Чињеница да ће Шабац, управо на овом месту ускоро добити отворени базен, говори да желимо да овај спорт буде још популарнији, да ватерполо клуб настави са развојем и унапређењем положаја, да што више деце подстакнемо да се бави спортом и ватерполом, пре свега због њихово правилног физичког и менталног здравља, као и развоја.Морам да напоменем да смо ове године у спорт уложили више од 212 милиона динара, од чега највише у спортске клубове и то 177 милиона динара“, истакао је овом приликом градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Славица Гајић

Фото: Град Шабац

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар