fbpx

Полицијска управа Шабац једна од водећих по броју предатог наоружања (ГАЛЕРИЈА)

Од 8. до 18. маја на подручју Полицијске управе Шабац грађани су предали 900 комада оружја различите врсте, 51 хиљаду муниције и 181 комад минско-експлозивних средстава. Највише се предају ловачке пушке док је у Лозници предата и једна зоља. Полицијска управа у Шапцу је једна од водећих, скоро у самом врху по броју предатог наоружања.

-У Шапцу се у највећем броју предају ловачке пушке и кратке цеви. Што се тиче минско-експлозивних средстава био је специфичан случај у Лозници где је предата зоља. Има различитог оружја, муниције различитог калибра, граната и бомби, наводи Снежана Миловановић, шеф Одсека за управне послове ПУ Шабац.

Грађани нерегистровано оружје, муницију и експлозивне направе могу предати и без напуштања свог дома, позивом најближој полицијској станици а они ће упутити патролу на дату адресу и преузети оружје. Шапчани подржавају ову акцију у нади да ће бити безбеднији. Лица која поседују регистровано оружје размишљају да га предају и њега.

Грађани за сада оружје могу предати на два места у седишту у пешачкој зони и полицијској станици. Акција ће трајати до 8. јуна.

Текст и фото: Данка Ловчевић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар