Полиција трага за нељудима који су у Шеварицама обесили два пса

(Фото: Пиксабеј)

Шабачка полиција трага за једном или више особа које су обесиле два пса у шуми у селу Шеварице надомак старог сеоског пута. Нељудски, шокантни догађај пријавила је Весна Теодоровић, председник Удружења за заштиту паса „Право на живот“. О суровом насиљу над животињама, сазнала је након што су двојица младића из овог села, који су пролазила шумским путем, видели беживотна тела обешених паса.

– Имам само речи хвале за шабачку полицију која је веома озбиљно кренула да пронађе оног који је могао да почини овако страшан злочин над невиним животињама. На лице места изашли су и форензичари, сликали тела, гледали трагове…

Полицајци који су дошли да сазнању ко је могао да учини овакво недело, разговарали су са власником шуме и мештанима. Надам се да ће пронаћи починиоца, јер ово је језиво. Тај ко је ово урадио спреман је на свашта – каже потресена Весна Теодоровић.

Према њеним речима, обешени пси су били везани са неколико чворова приликом вешања . Сигурно су били мирни и добри, јер нема трагова неког отимања и њихових шапа. Нажалост, нису били чиповани, а да јесу лакше би се дошло до њихових власника и сазнало како су доживели овакав тужан крај.

Након објављивања узнемирујућих слика на Фејсбук страници удружења, стигли су многи осуђујући коментари и згражавање Шапчана, који траже ригорозну казну за овај несвакидашњи случај.

– Обавестили смо и ветеринарску инспекцију о овом случају и језивом убиству, како би се и они у оквиру својих надлежности укључили у проналазак убице и његово кажњавање – каже нам Весна .

У Основном јавном тужилаштву наводе да су предвиђене и новчане али и затворске казне за убијање и
злостављање животиња . Чланом 269 став 1 Кривичним законом, за злостављање и убијање већег броја паса предвиђене су затворске казне до две године.

У Шапцу до сада није забележен ни један случај затворске казне, али је било изрицање новчаних казни за злостављање животиња које су неодговорни власници користили у борбама, а које су се веома често завршавале трагично.

– Да бисмо што пре пронашли овог убицу, облепићемо плакате у селу и понудити новчану награду за сваког ко нам помогне да откријемо чији су пси и ко је ово урадио – одлучна је у проналажењу убице паса Весна Теодоровић.

Миланка Ераковић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар