Покретни дигитални мамограф у Шапцу од 13. децембра

Покретни мамограф недавно у Врању (Фото: Д. Ристић)

У кампањи скрининга рака дојке радом покретног мамографа коју спроводе Министарство здравља и Институт за јавно здравље “Др Милан Јовановић Батут”  у сарадњи са Општом болницом Шабац, од понедељка 13. децембра почиње акција превентивних прегледа дојке овом методом.

Мамографски прегледи су предвиђени за све заинтересоване Шапчанке животне доби од 45 – 69 година и обављаће се радним данима у две смене. Заказивање прегледа почиње од уторка 7. децембра сваког радног дана у времену 8 до 12 сати позивом на број 0668625225.  За преглед није потребан упут нити оверена здравствена књижица.

Покретни дигитални мамограф ће бити постављен у дворишном паркингу иза зграде Интернистичког блока.

Подсећамо да се иницијалне и контролне скрининг мамографије раде на 2 године. Све жене које су у процесу дијагностике и лечења су већ у посебној процедури праћења.

Апелујемо да се што више наших суграђанки јави на ову врсту прегледа – дијагностике. Искористите ову шансу – мислите о свом здрављу!

Рак дојке је излечива болест ако се открије у почетној фази.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

1 коментар
0

Прочитајте још

1 коментар

Vera 08.12.2021 - 12:26

Na ovaj telefon se ne javlja niko ili je stalno zauzet.Kako se prijaviti?????

Одговорите

Оставите коментар