fbpx

Pokloni za najmlađe Terziće na Mišaru

Šabački list

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić danas je obišao  porodicu Terzić na Mišaru. Uoči proslave pravoslavne Nove godine najmlađim Terzićima uručio je prigodne poklone.

Uoči proslave pravoslavne Nove godine gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić obišao je višečlanu porodicu Terzić na Mišaru. Ovom  prilikom najmlađe je obradovao novogodišnjim poklonima.

– Za srpsku Novu godinu želeo sam da jednu od najmnogobrojnijih porodica na teritoriji grada Šapca posetim a to je porodica Dragana i Verice Terzić. Zaista veliko zadovoljstvo što smo videli tu srećnu i harmoničnu porodicu koja sa svoje petoro dece uživa u svim onim blagodetima zajedničkog života. Vidimo da ljubav i želja za velikim brojem dece  jesu nešto što je ove mlade ljude povuklo da imaju mnogočlanu porodicu. Videli ste kako oni brižno  brinu o svojoj deci i žele da im daju i znanje i obrazovanje koje će ih uputiti u dalji život – rekao je gradonačelnik dr Aleksasndar Pajić.

Šesnaestogodišnja Anđelija, petnaestogodišnji  Tadija, trinaestogodišnji Mitar, petogodišnja Nikolija i desetomesečni  Andrija sa ocem Draganom i mamom Vericom žive u prijatnom porodičnom domu.

– Život u višečlanoj porodici voleo bih da poželim svakom. Ne samo ovako usmeno  nego da dođu svi da nas obiđu i da vide kako izgleda živeti sa petoro dece i suprugom na jednom ovakvom za sada skromnom imanju. Jako je zanimljivo. Uz sve poslove koje obavljamo i radne zadatke koje imamo gledamo da stignemo da što više vremena provedemo sa svojom decom. Počev od najmlađeg člana Andrije do najstarijeg člana Anđelije, mlađih članova koji su i nosioci ovog domaćinstva kada supruga i ja nismo tu, jer smo u radnim obavezama i jedno i drugo, svi dosta pomažu i utiču da ovo  domaćinstvo izgleda ovako kako izgleda. Koristim priliku da se zahvalim mojoj supruzi koja me je podržala sve ovo vreme u ovom našem životu i ovako velikoj porodici koju smo zasnovali – istakao je Dragan Terzić.

Ljubavi i pažnje ne nedostaje, a što se tiče osnvnih životnih potreba gde ima za jedno ima i za ostale.

– Kao što je i muž rekao mnogo je lepo. Na prvom mestu mi je jako veliko zadovoljstvo što sam rodila petoro dece. Svi su zdravi, vredni. Učimo ih da budu pošteni, da čuvaju zdravlje i da nam pomažu. Mislim da je to suština života. Istu bih poruku svima ostalima  poslala ato je da treba da se ugledaju na nas, da rađaju decu, da ne čekaju da steknu prvo sve pa da tek onda planiraju porodicu jer za to nekada bude kasno. Kada jede jedno ili dvoje tu ima  mesta i za treće, četvrto, peto jer bukvalno sve imamo. I garderoba i sve ostalo od starije dece ostane – poručila je mama Verica.

Terzići se u budućnosti nadaju i novom proširenju porodice, a po rečima oca Dragana o tome se na prvom mestu pita supruga Verica.

Tekst i foto: Olja Gavrilović

0 komentar
0

Pročitajte još

Ostavite komentar