Поклони за најмлађе Терзиће на Мишару

Градоначелник Шапца др Александар Пајић данас је обишао  породицу Терзић на Мишару. Уочи прославе православне Нове године најмлађим Терзићима уручио је пригодне поклоне.

Уочи прославе православне Нове године градоначелник Шапца др Александар Пајић обишао је вишечлану породицу Терзић на Мишару. Овом  приликом најмлађе је обрадовао новогодишњим поклонима.

– За српску Нову годину желео сам да једну од најмногобројнијих породица на територији града Шапца посетим а то је породица Драгана и Верице Терзић. Заиста велико задовољство што смо видели ту срећну и хармоничну породицу која са своје петоро деце ужива у свим оним благодетима заједничког живота. Видимо да љубав и жеља за великим бројем деце  јесу нешто што је ове младе људе повукло да имају многочлану породицу. Видели сте како они брижно  брину о својој деци и желе да им дају и знање и образовање које ће их упутити у даљи живот – рекао је градоначелник др Алексасндар Пајић.

Шеснаестогодишња Анђелија, петнаестогодишњи  Тадија, тринаестогодишњи Митар, петогодишња Николија и десетомесечни  Андрија са оцем Драганом и мамом Верицом живе у пријатном породичном дому.

– Живот у вишечланој породици волео бих да пожелим сваком. Не само овако усмено  него да дођу сви да нас обиђу и да виде како изгледа живети са петоро деце и супругом на једном оваквом за сада скромном имању. Јако је занимљиво. Уз све послове које обављамо и радне задатке које имамо гледамо да стигнемо да што више времена проведемо са својом децом. Почев од најмлађег члана Андрије до најстаријег члана Анђелије, млађих чланова који су и носиоци овог домаћинства када супруга и ја нисмо ту, јер смо у радним обавезама и једно и друго, сви доста помажу и утичу да ово  домаћинство изгледа овако како изгледа. Користим прилику да се захвалим мојој супрузи која ме је подржала све ово време у овом нашем животу и овако великој породици коју смо засновали – истакао је Драган Терзић.

Љубави и пажње не недостаје, а што се тиче оснвних животних потреба где има за једно има и за остале.

– Као што је и муж рекао много је лепо. На првом месту ми је јако велико задовољство што сам родила петоро деце. Сви су здрави, вредни. Учимо их да буду поштени, да чувају здравље и да нам помажу. Мислим да је то суштина живота. Исту бих поруку свима осталима  послала ато је да треба да се угледају на нас, да рађају децу, да не чекају да стекну прво све па да тек онда планирају породицу јер за то некада буде касно. Када једе једно или двоје ту има  места и за треће, четврто, пето јер буквално све имамо. И гардероба и све остало од старије деце остане – поручила је мама Верица.

Терзићи се у будућности надају и новом проширењу породице, а по речима оца Драгана о томе се на првом месту пита супруга Верица.

Текст и фото: Оља Гавриловић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар