Појачан возни парк Завода за јавно здравље у Шапцу

Захваљујући донацијама Министарства здравља Републике Србије Шабачки Завод за јавно здравље добио је два нова возила, док је треће пристигло посредством донације Европске уније. Сва возила намењена су Центру за  контролу и превенцију болести.

У Завод за јавно здравље Шабац пристигла су нова возила захваљујући донацијама Министарства здравље Републике Србије  и Европске уније.

– Нова возила ће нам омоугућити да лакше и брже стигнемо до најудаљенијих делова нашег округа. Након донације једног сецијализованог возила у септембру, које је опремљено преносивим фрижидером и додатном опремом за обезбеђивање хладног ланца и транспорта вакцина до свих здравствених станица у Мачванском округу, јуче смо преузели ново возило марке Шкода. Крајем прошле године из сопствених средстава смо набавили Дачију докер, које је опредељено нашем центру за хигијену и хуману екологију. Сада имамо укупно 14 возила, што је озбиљан ниво који ће нам омогућити да се лакше боримо, не само са пандемијом, него са свим изазовима који угрожавају и животну средину и здравље грађана – рекао је др Бранко Вујковић, в. д. директора Завода за јавно здравље Шабац.

Европска унија озбиљан је и поуздан партнер Републици Србији, а самим тим и Министарству здравља.

– Поред куповине возила и обезбеђивања средстава  Европска унија  нам је омогућила да запослимо и дефицитарни кадар. Тренутно је девет младих људи који нам помажу у борби са пандемијом финансирано од средстава Европске уније – истакао је др Бранко Вујковић.

Возни парк Завода за јавно здравље Шабац сада броји укупно 14 возила. С обзиром на тренутну епидемилошку ситуацију и борбу са корона вирусом потврдило се да снажан здравствени систем омогућава спремност  Завода за јавно здравље да брзо реагују у борби са свим врстама заразних болести.

Текст и фото: Оља Гавриловић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар