fbpx

Podrška grada Šapca socijalno ugroženim porodicama

Šabački list

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić danas je obišao lokaciju u ulici Bože Milanovića na kojoj se grade 22 stambena objekta. Stambene jedinice namenjene su socijalnom stanovanju u zaštićenim uslovima koji se realizuje u okviru projekta “Podrška za samostalan život – novi početak”.

Izgradnjom prvih stambenih jedinica u ulici Bože Milanovića u Šapcu započeta je realizacija projekta “Podrška za samostalan život – novi početak”. Namenjena socijalnom stanovanju u zaštićenim uslovima, 22 stambena objekta u okviru kojih je planirano sedam spratnih i petnaest prizemnih stambenih jedinica, pružiće potrebne uslove za život najugroženijim pojedincima i porodicama sa teritorije grada Šapca.

– Zaista jedan sjajan projekat za koji je grad Šabac od Evropske unije dobio sredstva u visini od 638 hiljada evra. Ukupna vrednost projekta je 750 hiljada evra i grad Šabac će učestvovati u onom nedostajućem delu. Projekat “Podrška za samostalan život – novi početak” je projekat za koji je grad Šabac uz devetnaest lokalnih samouprava dobio od Evropske unije sredstva za dvadeset dva potpuno nova objekta gde će biti 23 stambene jedinice. To je za ranjive grupe stanovništva – Rome, žene žrtve porodičnog nasilja, osobe sa invaliditetom kao i za mlade koji izlaze iz projekta socijalne zaštite. Jako nam je bitno da smo na konkursu, koji je grad Šabac objavio, imali 60 zainteresovanih lica, odnosno porodica, za usluge ovog socijalnog stanovanja – istakao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić prilikom obilaska lokacije u ulici Bože Milanovića.

Radovi idu po zacrtanoj dinamici. Rokovi će se ispoštovati, a završetak izgradnje celokupnog stambenog kompleksa planiran je za kraj novembra.

– U međuvremenu ćemo se potruditi da kompletno opremimo objekte kako bi ta lica do kraja godine mogla da se usele i počnu da koriste te usluge – dodao je gradonačelnik.

Pored ove usluge u okviru istog projekta planirana je kupovina novog stambenog objekta koji će biti podrška osobama sa invaliditetom.

– “Život uz podršku” gde zajedno radimo sa Centrom za socijalni rad i “Karitasom” koji su partneri u ovom projektu. Mislim da ćemo i to do kraja godine uvesti kao jednu od novih usluga – poručio je gradonačelnik Pajić.

Grad Šabac za socijalnu zaštitu iz svog budžeta izdvaja 276 miliona dinara na godišnjem nivou tako da je jedna od lokalnih samouprava u Srbiji koja ima najveći broj kako prava tako i usluga koje pruža socijalno ugroženim licima.

Tekst i foto: Olja Gavrilović

0 komentar
0

Pročitajte još

Ostavite komentar