fbpx

Подршка града Шапца социјално угроженим породицама

Градоначелник Шапца др Александар Пајић данас је обишао локацију у улици Боже Милановића на којој се граде 22 стамбена објекта. Стамбене јединице намењене су социјалном становању у заштићеним условима који се реализује у оквиру пројекта “Подршка за самосталан живот – нови почетак”.

Изградњом првих стамбених јединица у улици Боже Милановића у Шапцу започета је реализација пројекта “Подршка за самосталан живот – нови почетак”. Намењена социјалном становању у заштићеним условима, 22 стамбена објекта у оквиру којих је планирано седам спратних и петнаест приземних стамбених јединица, пружиће потребне услове за живот најугроженијим појединцима и породицама са територије града Шапца.

– Заиста један сјајан пројекат за који је град Шабац од Европске уније добио средства у висини од 638 хиљада евра. Укупна вредност пројекта је 750 хиљада евра и град Шабац ће учествовати у оном недостајућем делу. Пројекат “Подршка за самосталан живот – нови почетак” је пројекат за који је град Шабац уз деветнаест локалних самоуправа добио од Европске уније средства за двадесет два потпуно нова објекта где ће бити 23 стамбене јединице. То је за рањиве групе становништва – Роме, жене жртве породичног насиља, особе са инвалидитетом као и за младе који излазе из пројекта социјалне заштите. Јако нам је битно да смо на конкурсу, који је град Шабац објавио, имали 60 заинтересованих лица, односно породица, за услуге овог социјалног становања – истакао је градоначелник Шапца др Александар Пајић приликом обиласка локације у улици Боже Милановића.

Радови иду по зацртаној динамици. Рокови ће се испоштовати, а завршетак изградње целокупног стамбеног комплекса планиран је за крај новембра.

– У међувремену ћемо се потрудити да комплетно опремимо објекте како би та лица до краја године могла да се уселе и почну да користе те услуге – додао је градоначелник.

Поред ове услуге у оквиру истог пројекта планирана је куповина новог стамбеног објекта који ће бити подршка особама са инвалидитетом.

– “Живот уз подршку” где заједно радимо са Центром за социјални рад и “Каритасом” који су партнери у овом пројекту. Мислим да ћемо и то до краја године увести као једну од нових услуга – поручио је градоначелник Пајић.

Град Шабац за социјалну заштиту из свог буџета издваја 276 милиона динара на годишњем нивоу тако да је једна од локалних самоуправа у Србији која има највећи број како права тако и услуга које пружа социјално угроженим лицима.

Текст и фото: Оља Гавриловић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар