Почело кажњавање за непоседовање ковид пропусница

(Фото: Пиксабеј)

Министарка државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије и председница Координационе комисије за инспекцијски надзор Марија Обрадовић изјавила је данас да је ситуација изузетно добра када је у питању инспекцијски надзор над поштовањем мера у борби против COVID-19.

Обрадовић је у изјави за Телевизију „Прва“ навела да 2.400 инспектора спроводи контролу у угоститељским објектима након 22 часа у свим градовима и општинама, оценивши да ће се ефекти увођења ковид пропусница знати за две недеље.

Највећи број угоститеља је одлучио да скрати време рада до 22 часа. То у овом тренутку може да буде краткорочно решење, али ковид пропуснице се највише уводе због младих који се у највећем броју налазе у тим местима, уз неодржавање дистанце, и најмање су вакцинисани, објаснила је она.

Према њеним речима, три главне карике по том питању су инспектори, угоститељи и гости, који морају да удружено поступају како бисмо што пре победили епидемију.

Министарка је нагласила да тестирање испред ноћних клубова и угоститељских објеката није дозвољено и да неће бити уважено, нити забележено у ковид пропусници.

Санитарне инспекције су то строго контролисале на терену, истакла је Обрадовић и поручила да је са МУП-ом договорено да њихови припадници буду у близини објеката где се спроводи надзор и да прате ситуацију.

Она је напоменула да старији суграђани, који немају могућност да добију дигитални сертификат преко еУправе на имејл адресу, то могу да изваде на било ком шалтеру Поште Србије.

Кажњавање оних који немају ковид пропусницу, а налазе се у неком од угоститељских објеката, почело је синоћ од 22 часа. Казна за правно лице је 300.000 динара, за предузетнике 150.000, одговорно лице у фирми 50.000, за ковид редара 30.000, а за госта објекта који је без ковид пропуснице 5.000 динара.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар