Почеле обуке за незапослене преко Локалног акционог плана

У Центру за стручно усавршавање Шабац данас су почеле три обуке за незапослена лица током којих ће стећи неопходна знања и вештине потребне за лакше проналажење посла. Обуке се финансирају из средстава Локалног акционог плана запошљавања града Шапца.

Обука за основе коришћења рачунара, Обука за енглески језик ниво А1 и Обука за рад на CNC глодалици почеле су у Центру за стручно усавршавање у Шапцу. Теоријски део полазници ће пратити у Тренинг центру, док ће се практични део одвијати у шабачким фирмама.

– Похађа их 47 полазника, током којих ће стећи знања и вештине неопходне за лакше проналажење посла. Трудимо се да створимо повољан привредни амбијент, да привучемо што више инвеститора, привредника који ће пословати у нашем граду и понудити нова радна места. Сицање нових знања, кроз овакве акредитоване обуке и курсеве, значиће им у потрази за новим или евентуално бољим радним местом – истакао је др Александар Пајић, градоначелник Шапца

– Обуке су пажљиво изабране на основу испитивања тржишта рада и реалних потреба за одређеним занимањима. Део су активности програма CEED Step II, а у наредном кораку, планирано је повећање броја полазника кроз додатне курсеве – објашњава Немања Пајић, председник Скупштине града.

Све обуке спроводе се у оквиру Локалног акционог плана запошљавања и програма активних мера запошљавања Града Шапца.

Текст и фото: Славица Гајић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар