Почела акција санације нелегалних депонија на сеоском подручју

Уклањање дивљих депонија на територији града Шапца започето је санацијом депоније у Месној заједници Рибари. Радове изводи ЈКП „Стари град“, а у плану је чишћење укупно 11 нелегалних одлагалишта отпада у исто толико села.

Нелегална депонија у Рибарима једна је од 11 на сеоском подручју које ће бити саниране у оквиру пројекта Министарства заштите животне средине. Комунални отпад, грађевински материјал… дуж атарског пута кроз само село и деонице ка Бадовинцима, слика је неодговорног односа према природи – води, земљишту, ваздуху, према здрављу. ЈКП „Стари град“ је започело чишћење које ће, судећи према количини отпада трајати неколико дана.

– Граду Шапцу, одобрена су средства за суфинансирање кроз пројекат под називом “Уклањање дивљих депонија и превенција настајања нових дивљих депонија кроз едукативне радионице становништва”. Развијање свести о важности контролисаног депоновања отпада, поред оваквих дивљих депонија, изнова добија на значају. Акција санације нелегалних одлагалишта је тек започета, наводи Блажа Кнежевић, заменик градоначелника Шапца.

Кроз овај пројекат, од укупно 112 депонија, колико их је евидентирано на подручју града, биће уклоњено и очишћено укупно 11 и то на сеоском подручју, у месним заједницама: Рибари, Мрђеновац, Слепчевић, Прњавор, Мишар, Дреновац, Криваја, Петловача, Мала Врањска и Мачвански Причиновић.

Текст и фото: Славица Гајић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар