Писмо амбасадора Мексика градоначелнику Шапца

Амбасадор Мексика у Србији Карлос Феликс Корона упутио је писмо градоначелнику Шапца др Александру Пајићу у којем му се захваљује на позиву да присуствује церемонији уручења Априлских награда, највишег признања Града Шапца, али и прилици да отвори изложбу „Многобројне могућности линије“ у Културном центру у Шапцу своје сународнице Дијане Моралес Галисије, познате уметнице из Мексико Ситија.

Поштовани градоначелниче Пајићу,

захваљујем Вам на позиву да присуствујем церемонији уручења Априлских награда Града Шапца 22. априла. Била је то прилика коју ћу памтити и, такође Вам се захваљујем на присуству у току отварања изложбе ,,Многобројне могућности линије“ у Културном центру града. Амбасада цени интересовање Вашег града да упозна део мексичке уметности као доказ пријатељства и сарадње.

Као што смо причали, Амбасада је спремна да подржи сарадњу са градом Шапцем и зато је писано Министарству спољних послова Мексика да истражи који би град наше државе могао да подели значајна искуства са вама и да узме у обзир успостављање званичне сарадње, можда на основу братимљења градова. Амбасада сматра да овај вид комуникације и сарадње, поред тога што доприноси нашим друштвима, доприноси такође и јачању веза између наших држава.

Амбасада ће наставити да буде у контакту са Вашим тимом у оквиру ове или било које друге теме о сарадњи са градом Шапцем.Користим прилику да Вам поновим своју захвалност и упутим Вам поздраве, наводи се у писму амбасадора Карлоса Феликса, које смо пренели у целини у незваничном преводу.

Амбасадор Карлос Феликс говори на отварању изложбе (Фото: Шабачки лист)

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар