Пара, ајвара и гузице

(Илустрација: Принтскрин Твитер)

Председник странке Заједно за Србију (ЗЗС) Небојша Зеленовић, који је готово двотрећинском већином гласова грађана почишћен на минулим локалним изборима са фунције шабачког лордмера, похвалио се данас поподне на свом Твитер налогу да је учествовао на састанку са специјалним изаслаником Стејт департмента за Западни Балкан Метјуом Палмером. О чему се Зеленовић јадао америчком званичнику, шта га је све молио, сам је одмах, затим, препричао за Ђиласове медије.

Реч је, наравно, о „поквареној плочи“, коју бивши градоначелник врти већ више од пола године, са којом се смучио не само суграђанима у Шапцу, већ и целој пристојној Србији, а најпосле и већем делу опозиције, која му није опростила, како кажу, издају зарад огољене борбе за очување сопствене фотеље. Шта му је Палмер на јадиковке рекао – не знамо, јер се Американац није јавно оглашавао, иако наслов на сајту „Нове С“ безобразно сугерише другачије.

Е сад, не знам тачно, што ми је читајући тај „извештај“ пала на ум једна прича, више анегдота, из наше историје, када је Коџа Милош (Обреновић) отправљао протојереја ваљевског Матеју Ненадовића у Стамбол да нешто измоли код великог везира. Објашњавао је тако Милош свом посланику колико смо ми најаки, а они тамо моћни – силни, пропитујући га све и свашта, на што је прота одговарао потврдно.

„А знаш ли ти, попе, шта везир највише воли? Не знаш“, рече Милош, не чекајући овог пута његов одговор. „Везир, мој попе, највише воли пара, ајвара и гузице“.

Бивши градоначелник Шапца се куне да није мунуо пет милиона евра из градског буџета, за што га је шабачки СНС прозивао, па верујем да пара нема. Прошлогодишњи ајвар, хвалио нам се лично и о томе на Твитеру, поделио је по страним амбасадама. A нови још није стигао…

Богољуб Рајић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар