Пакетићи за децу из социјално угрожених породица

Центар за социјални рад „Шабац“ организовао је поделу новогодишњих пакетића за децу из социјално угрожених породица. Празнично расположење употпуњено је представом у извођењу Омладинског позоришта „Вожд“.

Одлуком о правима и услугама социјалне заштите града Шапца, поводом новогодишњих и божићних празника, призната је помоћ у виду новогодишњих пакетића.

– Корисници права су деца под старатељском заштитом, деца корисници новчане социјалне помоћи и малишани до 10 година старости која се према мишљењу стручног тима Центра за социјални рад налазе у тешкој материјалној ситуацији, а не испуњавају услове за остваривање права на новчану социјалну помоћ-објашњава Биљана Мркоњић, в. д. директора Центра за социјални рад.

– У ове сврхе из буџета града је издвојено 500.000 динара. Град ће наставити да води одговорну социјалну политику у којој је брига о најмлађима најважније питање – наводи Јелена Милошевић, члан Градског већа за социјална питања.

Чланови позоришта „Вожд“ новогодишњој атмосфери допринели су представом, уз неизоставне вилењаке и Деда Мраза.

Текст и фото: Славица Гајић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар