Пајић: Шабац уз помоћ своје државе решава проблем дивљих депонија

Александар Пајић

Министарство заштите животне средине одобрило је Граду Шапцу средства за суфинансирање реализације пројекта нелегалног одлагања отпада под називом „Уклањање дивљих депонија и превенција настајања нових дивљих депонија кроз едукативне радионице становништва“ у износу од 1.540.616,00 динара. Учешће Града Шапца је 398.904,00 динара. Кроз овај пројекат, од укупно 112 депонија, колико их је евидентирано на подручју града, биће уклоњено и очишћено укупно 11 и то на сеоском подручју, у следећим месним заједницама: Рибари, Мрђеновац, Слепчевић, Прњавор, Мачвански Причиновић (две локације), Мишар, Дреновац, Криваја, Петловачa и Мала Врањска.

„Истовремено у основним школама биће реализоване еколошке радионице на тему „Није сав отпад смеће”, где ћемо пре свега едуковати ученике, али и становнике наведених месних заједница. Прављење великих количина отпада и ницање нових депонија утиче и на загађивање ваздуха, вода и земљишта, чиме се угрожава здравље свих људи. Због тога морамо адекватно да реагујемо. Радимо на томе да суграђани удишу чист ваздух, али и да земља буде потпуно чиста. Држава је ту да помогне Граду Шапцу како би својим суграђанима обезбедили здраву животну средину“, истакао је градоначелник др Александар Пајић.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар