Пајић: Поносан сам на пословање италијанских компанија у Шапцу

(Фото: Град Шабац)

Градоначелник Шапца др Александар Пајић састао се данас са представницима италијанских компанија „Vopachel“, „Fox-Pac“ i „Refrion Refrigeration“ Давидом Томасином и Слободаном Вилотићем са којима је разговарао о будућим плановима компанија о новим инвестицијама и проширењима капацитета у Шапцу. На састанку је констатовано да поред тога што су односи Града Шапца и Италије на високом нивоу, постоји простор за додатно унапређење и сарадњу.

Ово је, такође, била и прилика да се градоначелник упозна са историјатом рада ових компанија. Посебно је истакнут значај нових инфраструктурних инвестиција и колико ће нови ауто-пут Шабац-Рума-Лозница значити за привлачење страних инвеститора.

– Дијалог локалне самоуправе и привреде представља камен темељац за даље унапређење нашег града и живота суграђана. У прилог добре сарадње са Италијанима говори чињеница да у Шапцу послује 11 италијанских компанија, које запошљавају велики број Шапчана. Поносан сам на италијанске компаније и њихово успешно пословање у нашем граду – истакао је градоначелник Александар Пајић.

Градоначелник је навео да му је драго су инострани привредници препознали Шабац као град у којем се отварају нове могућности за инвестиције. Градска управа им, у оквиру својих надлежности, нуди сву потребну подршку у реализацији њихових планова.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар