Отворен Научни центар за децу и младе на Летњиковцу (ГАЛЕРИЈА)

Помоћник министра просвете за средње образовање и васпитање и образовање одраслих Милош Благојевић и градоначелник Шапца др Александар Пајић данас су отворили реконструисани објекат у оквиру ког ће функционисати Научни центар за децу и младе на Летњиковцу. Радови на реконструкцији реализовани су у оквиру пројекта „Научни центар-фабрика идеја за 21. век“ који град реализује са партнерима ПУ „Наше дете“, Центром за стручно усавршавање, Васпитачким удружењем „Сунце“ и Друштвом учитеља Шапца.

-Изузетно ми је велика част што могу да вам се обратим испред министарства провете и министарке Славице Дјукић-Дејановић. Данас смо овде да видимо како напредује један изрстан пројекат који представља надоградњу формалног образовања и искорак у раду града Шапца и целе Србије. Услови су добри и наша је жеља да програми који ће уследити испуне ученицима овај простор. Послали смо смернице како треба радити са надареном децом и ми из министарства ћемо се трудити да у наредном периоду водимо успешно овај програм са свим учесницима, истакао је приликом отварања Научног центра помоћник министра просвете Милош Благојевић.

Пројекат је подржан у оквиру Програма ЕУ за локални развој-Еу Про плус, који спроводи Канцеларија УН за пројектне услуге у сарадњи са Министарством за европске интеграције. Укупна вредност пројекта је 450 хиљада евра, од чега су 180 хиљада евра средства ЕУ, а 270 хиљада евра средства издвојена из буџета града Шапца.

-Ово је један од најлепших пројеката који је град до сада урадио, напоменуо је градоначелник Шапца др Александар Пајић додавши да су ови објекти стајали руинирани десет година. Шабац је пре свега град талентоване деце која постижу одличне резултате. Ми се тиме поносимо али морамо нешто и да урадимо како би та деца имала позитивно окружење. Овде ће радити најбољи наставници и највећи ентузијасти који ће бити добро плаћени, додао је Пајић.

Математички камп са преко 200 деце од трећег до осмог разреда од сутра почиње са радом и трајаће 4 дана. Камп је организован је у сарадњи са Подружницом математичара града Шапца и основним школама са ове територије. Објекат поседује смештајни капацитет за преко 40 ученика који могу да похађају вишедневне програме. У склопу објекта налазе се кабинети за хемију, биологију и физику, мултимедијална учионица, као и интернет кафе. У периоду од 23-26. септембра у Научном центру биће организован математички камп за ученике основних школа.

Данка Ловчевић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар