Отворен 13. Регионални сајам пољопривреде у Шапцу

Градоначелник Шапца др Александар Пајић свечано је данас отворио тринаести Регионални сајам пољопривреде у Шапцу у организацији РТВ „Ас“ и Одељења за пољопривреду, а под покровитељством града Шапца. Отварању сајма присуствовали су представници града, Саветодавци струче службе у Шапцу, излагачи и пољопивредни произвођачи.

– Град Шабац има 80 хиљада хектара обрадивих површина, а такође и преко 10 хиљада активних пољопривредних газдинстава и због тога је буџет града Шапца и развојни и капитални али намењен и пољопривредницима. За њих је издвојено 130 милиона динара у овој години. Овај тринаести сајам је и међународни, јер имамо излагаче из Румуније и Француске, и јесте нешто што доприноси квалитету пољопривредне производње, јер на једном месту могу да се сретну пољопривредници, чују различита искуства и информишу се око мера које спроводе град Шабац и Република Србија, нагласио је приликом отварања сајма др Александар Пајић, градоначелник Шапца.

Преко сто дистрибутера семенске робе, пестицида, ђубрива, маханизације и неопходног репроматеријала за савремену пољопривредну производњу узели су учешће на сајму. Ове године придружили су се и излагачи из држава у региону.

– Са поносом могу да кажем да ове године бележимо рекордни број излагача из свих области аграра, водећих мултинационалних компанија. Када говоримо о семенским кућама присутни су „Пионир“ и „КWС“ као и домаће компаније „Институт за ратарство Нови Сад“, „Институт за кукуруз Земун Поље“ и „Ас хибриди“, истиче Драгиша Гранић, организатор сајма.

Присутни су и представници хемијских компанија, сточне хране и продавци механизације. Регионали сајам пољопривреде трајаће још сутра у Шапцу, а улаз за све посетиоце је бесплатан.

Текст и фото: Данка Ловчевић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар