Освештан парохијски дом у Накучанима, градоначелнику Архијерејска грамата (ГАЛЕРИЈА)

У поцерскком селу Накучани данас је освештан новоизграђени парохијски дом. Свечани, духовни чин обављен је после богослужења у цркви Рођења светог Јована Крститеља у истом месту, а том приликом градоначелник Шапца др Александар Пајић одликован је Архијерејском граматом.

– Велико ми је задовољство што смо направили спону између Града и Цркве. Владика Лаврентије ме одликовао Архијерејском граматом. Част и задовољство ми је што сам добио ово одликовање – истакао је градоначелник Пајић.

Према мњеговим речима, Град Шабац ће увек подржати обнову верских храмова. – Нама је веома значајно да помажемо изградњу, реконструкцију, чување теолошког и религијског наслеђа – рекао је Пајић.

Он је додао да је изузетно срећан што ће после четири године бити обновљена и Ликовна колонија у Накучанима која има изузетно богату традицију на културној мапи Србије.

(Фото: Град Шабац)

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар