fbpx

Основна школа у Поцерском Причиновићу добила нови намештај (ГАЛЕРИЈА)

Градоначелник Шапца др Александар Пајић и председник Месне заједнице Поцерски Причиновић Владан Богићевић уручили су донацију у виду школског намештаја издвојеном одељењу ОШ ,,Стојан Новаковић” у Поцерском Причиновићу.

Градоначелник је ученицима ове школе пожелео срећан почетак другог школског полугодишта у новоопремљеним учионицама, које су их јутрос дочекале са новим школским намештајем и измамиле осмех на лице.

,,Верујем да је ова донација МЗ Поцерски Причиновић за њихову малу школу велика ствар, посебно што је након више од 20 година у потпуности обновљен школски инвентар. Школа је према сопственим жељама и потребама добила 20 клупа, 40 столица, четири школска ормара и две велике катедре“, рекао је градоначелник Пајић и поручио да подржавају напоре месних заједница у намерама да побољшају услове ученицима за квалитетније школовање.

,,То и јесте један од приоритета Града Шапца, да улажемо у образовни систем, јер улагањем у образовање улажемо у будућност деце. На тај начин стварамо основ да деца у Поцерском Причиновићу и другим селима уче и школују се у истим објектима као она у граду. Заједно показујемо како можемо да урадимо добре ствари за наш град. Настављамо даље у намерама да свој деци обезбедимо најбоље услове за школовање“, додао је Пајић.

Заменица директора ОШ ,,Стојан Новаковић“ Марија Ђерић истакла је да је ова донација од великог значаја за њихову школу. 

,,Види се по осмесима на дечјим лицима колико ова донација значи. Ученици су одушевљени. Захваљујем се градоначелнику Александру Пајићу и Савету месне заједнице Поцерски Причиновић, на челу са Владаном Богићевићем, јер су на овај начин показали да брину о најмлађима, али и о будућности Поцерског Причиновића. Надам се да ће ово бити додатна мотивација за наше ученике да постижу још боље резултате” рекла је Ђерићка.

Савет месне заједнице Поцерски Причиновић труди се да омогући најмлађим ученицима најбоље могуће услове, да школа буде функционална и атрактивна за сву децу и да се они осећају пријатно.

“Издвојено одељење ОШ ,,Стојан Новаковић” похађа 33 ученика у четири разреда и ову донацију смо реализовали на иницијативу наших мештана. План је да у наредном периоду асфалтирамо одбојкашки терен, плато испред школе и поставимо видео надзор. Драго ми је што градоначелник подржава сваку нашу иницијативу и увек сарађујемо на најбољи могући начин”, казао је председник МЗ Поцерски Причиновић Владан Богићевић.

Укупна вредност донације је 412.000 динара.

Текст и фото: Град Шабац

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар