Основци у Петловачи добили нов спортски терен

Градоначелник Шапца др Александар Пајић данас је обишао радове на реконструкцији спортског терена у ОШ “Јован Цвијић” у Петловачи. Том приликом је истакао да је улагање у образовање приоритет Градске управе града Шапца како би и деца на сеоском подручју добила исте услове за школовање као и деца у граду.

Ученици ОШ “Јован Цвијић” у Месној заједници “Петловача”добили су нов, реконструисан спортски терен. Потребна средства издвојила је Градска управа града Шапца којој је један од приоритета побољшање рада образовних установа.

– За овај спортски терен Град је издвојио око 1,8 милиона динара. То смо урадили делом средствима из повраћаја пореза на имовину који су мештани Петловаче определили да им је ово приоритет. Неки део средстава смо додали из градског буџета. То није све што смо радили у овој школи. У овој години променили смо комплетну столарију јер је школа до прометног магистралног пута и омогућили смо деци да несметано слушају наставу. Вредност тих радова који су финансирани из буџета града је нешто више од милион и сто педесет хиљада динара. У наредном периоду је у плану и школска ограда, а тренутно су радови на електромрежи, постављању видео надзора, рачунарској мрежи, тако да доводимо услове у овој школи до максималних услова за рад и одрастање ове деце – рекао је др Александар Пајић, градоначелник Шапца.

Како је школско двориште и сеoско игралиште, спортски терен поред 190 деце предшколског и основношколског узраста, користиће и мештани за рекреативне спортове у поподневним и вечерњим сатима.

– Желим да се захвалим градоначелнику Шапца, управи града Шапца, зато што су услови за рад школе важни како за постигнућа ученика тако и за правилан психо-физички развој деце. Оно што је важно да настава физичког сада може да се реализује на један квалитетан начин. Такође, настава информатике, наша рачунарска и мрежа видео надзора је интегрисана. Поред тога школа је ушла у пројекат “Повезане школе”. Користимо канале за академску мрежу. И оно што је битно замењена је комплетна ПВЦ столарија у школи. Све ово у школској године када славимо сто осамдесет година од оснивања ове школе – истакао је Владимир Симовић, директор ОШ “Јован Цвијић” у Петловачи.

Подршка и помоћ Градске управе битни су за опстанак сеоских месних заједница што показује и реализација овог заједничког пројекта.

– Ми смо одлучили испред Савета месне заједнице да је приоритет да средства која смо имали уложимо у овај терен пошто је био у јако лошем стању. Чекамо од 2008. године да се тај терен уради јер смо освојили награду на Омладинским сеоским играма али та награда никада није добијена. Тај терен нисмо добили од прошле Градске управе тако да се захваљујемо садашњој која је имала слуха за наше потребе – рекао је Ненад Врућкић, председник Савета МЗ “Петловача”.

Реализацијом пројеката од суштинског значаја за побољшање васпитно-образовног система Град Шабац настојаће да обезбеди подједнаке услове за школовање деце како у градској тако и у сеоској средини.

Текст и фото: Оља Гавриловић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар