fbpx

Организовано предавање у шабачком Клубу за пензионере

Завод за јавно здравље Шабац у сарадњи са Геронтолошким клубом Шабац организовао је здравствено предавање на тему „Значај исхране старијих особа у превенцији дијабетеса“. Предавач је др Снежана Панић, спец. хигијене, субспецијалиста исхране здравих и болесних људи.

Шта треба да знате о дијабетесу, који су симптоми ове болести, како спречити и како лечити дијабетес, неке су од тема предавања организованог у Клубу за пензинере и друга стара лица. Значају теме доприносе и подаци о броју оболелих од дијабетеса на територији Мачванског округа.

Осим тога, период епидемије цовида 19, евидентирао је изражене проблеме људи са повишеним вредностима шећера у крви у току болести и излечењу. Предавање о значају исхране у превенцији дијабетеса једно је у низу које у Геронтолошком клубу организује секција за здравље у сарадњи са здравственим установама у граду.

Предавање је део активности Завода за јавно здравље у оквиру обележавања Светског дана борбе против дијабетеса.

Текст и фото: Славица Гајић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар