fbpx

Опрема за саобраћајну полицију вредна милион динара

(Фото: Славица Гајић)

Савет за координацију послова безбедности у саобраћају на путевима на територији града Шапца Одељењу саобраћајне полиције уручио је опрему у вредности од милион динара. Средства су опредељена Програмом за рад Савета у 2021. години.

Нова опрема набављена средствима кроз Програм за рад Савета за координацију послова безбедности у саобраћају на путевима на територији града Шапца служиће углавном, саобраћајцима на терену.

Купљена је рачунарска опрема, фотоапарат, прслуци, ограда за обезбеђивање терена.. У највећој мери ради се о опреми која ће служити за увиђај на месту саобраћајних незгода, а свакако олакшати и убрзати рад колегама на терену – објашњава Зоран Селенић, начелник Саобраћајне полиције ПУ Шабац.

Савет за координацију послова безбедности у саобраћају на путевима на територији града Шапца чини осам сталних чланова и у зависности од активности које се планирају, неколико придружених чланова.

– Локални Савет за безбедност саобраћаја, једна је од карика у ланцу које иницирају и прате активности у циљу унапређења безбедности саобраћаја на путевима на територији града – каже Немања Пајић, председник Савета за безбедност у саобраћају.

– Стање безбедности саобраћаја на путевима на подручју деловања Полицијске управе Шабац, а према подацима за прошлу годину Одељења саобраћајне полиције је боље у односу на ранији период – наводи Селенић.

У рад Савета укључени су бројни чиниоци – удружења, организације, установе које у оквиру својих надлежности, акцијама и искуством из области безбедности у саобраћају, дају допринос координацији у пројектима и активностима.

Славица Гајић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар