fbpx

Ограничене цене шећера ради заштите тржишта и грађана

На данашњој седници Владе Републике Србије усвојена је Уредба о изменама и допунама Уредбе о ограничењу висине цена основних животних намирница, којом се ограничава цена шећера.

Уредбом о изменама и допунама Уредбе о ограничењу висине цена основних животних намирница, ограничава се максимална малопродајна цена кристал шећера по килограму, у свим паковањима, која не сме прелазити 89,99 динара.

У саопштењу Министарства трговине, туризма и телекомуникација наводи се да се, такође, ограничава и максимална произвођачка цена кристал шећера, у паковањима од једног килограма, пет килограма и 10 килограма, која не сме прелазити 73,00 динара по килограму, и максимална произвођачка цена кристал шећера за сва остала паковања, која не сме прелазити 81,00 динар по килограму.

Ова Уредба доноси се у циљу заштите тржишта и спречавања деформација у формирању цена роба ограничених Уредбом које су изузетно важне за снабдевање потрошача, а превасходно угрожених категорија.

Уредба ступа на снагу од наредног дана од дана објављивања у Службеном гласнику Републике Србије, и важи наредних 150 дана.

Влада Србије усвојила је и Одлуку о привременој забрани извоза одређених дрвних сортимената од битне важности за Републику Србију. Циљ Одлуке је спречавање несташице ових производа, односно ублажавање последица несташице настале услед повећаног извоза и потребе становништва за повећаним снабдевањем проузрокованим кризом на светском тржишту енергената, наводи се у саопштењу.

Извор: srbija.gov.rs

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар