fbpx

Одржана Скупштина града Шапца, усвојени планови развоја и капиталних инвестиција

Градоначелник Шапца др Александар Пајић

Данас је одржана 17. седница Скупштине града Шапца, која је на дневном реду се налази чак 54 тачаке. Пред одборницима су се нашли извештај о извршењу буџета за првих шест месеци ове године и извештаји о пословању јавних предузећа за прошлу годину. Разматране су, такође, и информације о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа чији је оснивач град, за период од 1. јануара до 30. јуна ове године. Донето је више одлука у делу урбанистичког уређења и планирања, а именовани су и нови школски одбори 20 основних средњошколских установа.

– Изузетно сам задовољан поднетим извештајима директора јавних предузећа за првих шест месеци пословања ове године и извештајем о пословању јавних предузећа за прошлу годину. Сва јавна предузећа су пословала добро, осим ЈКП ,,Стари град”, које је нешто више од пет милиона било у минусу. Услуга према грађанима била је континуирана и несметана, и оно што је добро је да ће у буџет града, од добити ових предузећа, бити уплаћена значајна сума новца. Извештај о извршењу буџета за првих шест месеци је изузетно добар. Приходи су нешто већи, а расходи нешто мањи од планираних, тако да је и буџет и добро планиран и реализован у првих шест месеци ове године – истакао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

На данашњој седници Скупштине града Шапца исвојана је и Одлука о изради плана развоја града Шапца за период од 2023. до 2030. године, као и Одлука о програму капиталних инвестиција које ће у граду бити реализоване у наредне две године.

– Сигуран сам да је учешће једног опозиционог одборника на овој седници дало допринос квалитету, како рада, тако и одлучивања. Господин Станковић је у претходном периоду дао један предлог и сугестију за своје село, ми смо то прихватили и спровели у дело. Иако имамо своју политику за коју смо добили поверење од наших суграђана на претходним изборима, трудимо се да прихватимо сугестије које нам долазе из опозиционих редова, а на добробит су грађана. Радимо на томе да све што смо обећали буде и реализовано. Већ смо урадили више од 75 посто капиталних инвестиција. Један од значајних пројеката које ћемо реализовати у наредном периоду је реконструкција Дома војске. Желимо да он буде један нови симбол града. Потрудићемо се да озбиљним пројектом конкуришемо и добијемо партнере у тој инвестицији. Решавамо и питање спортске хале ,,Зорка”, као и инвестирање у Северозападну индустријску зону са инфраструктурним пројектима – оценио је данашње скупштинско заседање градоначелник др Александар Пајић.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Шабац – град будућности”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар