fbpx

Одлазак фудбалске легенде: Преминуо Младен Млађа Стефановић (1951-2022)

Младен Стефановић (Фото: Принтскрин)

Истинска шабачка фудбалска легенда, Младен Стефановић – Млађа Вампир преминуо је данас у родном граду, изгубивши битку са тешком болешћу.

Младен је фудбалску каријеру почео у Мачви где је прошао све такмичарске селекције и усталио се на позицији центарфора. Са успехом је носио и дрес шабачког Радничког, ОФК Београда, али и тресао мреже у Француској (Париз) и Канади (Ванкувер).

Мачву је водио као тренер у сезони 1993/94. године, потом је у Салвадору био на челу стучног штаба шампиона ове државе, а по повратку у Србију шабачке црвено-црне је из Прве српске лиге увео у савезни ранг.

У два наврата тренирао је и шабачки Раднички, а водио је и екипе Беочина, Рудара из Костолца и Доњег Срема. Професионалну каријеру завршио је у Спортском савезу града Шапца.

Младен Млађа Стефановић фудбал је носио у генима. За његовог оца Саву Стефановића познаваоци најпопуларније планетарне игре кажу да је био један је од најбољих шабачких фудбалера у историји. Његов стриц Димитрије Диша Стефановић носио је дрес Мачве, београдског Партизана и Спартака, а обојица су такође били и успешни тренери у земљи и иностранству.

Сахрана Младена Стефановића биће у суботу, 20. августа на Камичком гробљу у Шапцу са почетком у 13 часова.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар