Туфегџић оптужио Зеленовића и Петровића за куповину избора

Душан Туфегџић (Фото: Принтскрин)

Одборник са листе „Шабац је наш – Небојша Зеленовић“ Душан Туфегџић из Штитара потврдио је јавно, на данашњој конференцији за медије, оно на што се у Шапцу годинама причало – да су бивши градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и његов политички ментор Душан Петровић куповали изборе, на најкриминалнији начин манипулисали изборном вољом грађана Шапца и дубоко завлачили руку у њихов џеп, бескрупулозно злоупотребљавајући средства градског буџета.

Туфегџић је Душана Петровића упоредио са пацовом из цртане серије, који из мрака канализације издаје налоге сарадницима, и рекао да је Петровић, што јавно – што тајно, пуних 20 година ведрио и облачио у Шапцу, постављао и смањивао, делио и узимао, одлучивао о људскима судбинама, буквално о свему…

Поред Зеленовића и Петровића, за које је обелоданио да су још од 2008. године, уз помоћ својих тајкуна  – власника Фармакома и Интеркопа – куповали све изборе у Шапцу, одборник Туфегџић је директно прозвао и Драгорада Томића, сестре Даниелу и Валентину Ловрин и Живојина Вулетића, а у криминално-политички клан уврстио је такође и Веру Марђокић Симић, која је, како је истакао, од Зеленовића добила налог да се као новопостављена директорка Фондације Станислав Винавер постара за новац са рачуна Фондације.

За сада нису познати сви детаљи унутарполитичких обрачуна у коалицији скупљеној с конца и конопца око странке Заједно за Србију, и која се, очекивано, најстрашније распада по шавовима, нити мотиви који су навели одборника Душана Туфегџића да коначно јавно проговори. Међутим, а с обзиром да изнете оптужбе указују на тешка кривична дела Зеленовића, Петровића и њихових најближих сарадника, логично је очекивати да надлежни државни органи одмах реагују, спроведу истрагу и процесуирају одговорне.

На данашњој пресконференцији, одборник Душан Туфегџић, који предводи новоформирани Покрет Буђење, је рекао да поседује информације и о многим другим криминалним активностима Зеленовића и Петровића, али и о лицима са полицијских потерница, која су радила за њихов рачун, а која је именовао по надимцима, и због чега би држава морала да спроведе истрагу и у том правцу. 

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар