Од понедељка, средње школе у Шапцу према Другом, комбинованом моделу

(Фото: Град Шабац)

Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа на састанку одржаном 16.9.2021. године, а у складу са одлукама и закључцима Кризног штаба за сузбијање заразне болести COVID-19 и стручним упутствима за организацију образовно-васпитног рада у основној и средњој школи донео је Одлуку да се у 45 градова у Србији, међу којима је и Шабац, од понедељка, 20. септембра 2021. године образовно-васпитни рад у средњим школама организује према Другом, комбинованом, моделу образовног рада.

То подразумева да се ученици у одељењима која имају преко 16 ученика деле у две групе где ће једне недеље прва група похађати наставу понедељком, средом и петком, а друга уторком и четвртком. Наредне недеље групе присуствују непосредно настави по обрнутом распореду. Уколико је број ученика у одељењу мањи од 16, сви облици образовно-васпитног рада реализују се без поделе на групе непосредним радом у школи.

Следећи састанак Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа биће одржан 23.9.2021. године када ће се поново сагледати актуелна епидемиолошка ситуација ради доношења потребних мера за сузбијање ширења епидемије SARS-CoV-2. Одлука о моделима образовно-васпитног рада од 20. септембра 2021. донета је уз сагласност Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар