Од јула се очекује нормализација живота грађана

(Фото: Шабачки лист)

Државни секретар Министарства здравља Владе Републике Србије Мирсад Ђерлек изјавио је данас да ће заштитне маске морати да се носе бар још три до шест месеци, пре свега зато што неки људи из здравствених разлога не могу да приме вакцину.

Ђерлек је, гостујући на Телевизији „Пинк“, рекао да се мора бити опрезан, иако се постигне колективни имунитет.

Уколико остваримо циљ да до краја јуна имамо три милиона ревакцинисаних грађана, од јула се можемо надати и нормализацији живота, укључујући и одржавање свадби, навео је он.

Према његовим речима, веома је важно да сада будемо дисциплиновани и да пребрзо не попустимо мере јер су неке земље које су имале доста ревакцинисаних, а то учиниле, имале проблеме јер су им остали џепови инфекције.

Државни секретар је нагласио да ту грешку не смемо дозволити и да се морају користити сви начини вакцинације, укључујући и примање вакцине у аутобусима, који би обишли свако место у Србији.

Он је, подвукавши да се процес имунизације добро одвија, поновио да је вакцинација и најбољи начин да се током лета избегне плаћање скупих ПЦР тестова за улазак у неке земље када се крене на летовање.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар