Обележена Света Петка – слава медицинских сестара и техничара у Шапцу

Света Петка Параскева обележена је и у Клубу шабачке Опште болнице. Слава медицинских сестара и техничара Мачванског округа започета је јутарњом литургијом, а затим настављена ломљењем славског колача.

Медицинске сестре и здравствени техничари Мачванског округа обележили су, 25. пут за редом, своју заштитницу Преподобну мајку Параскеву – Свету Петку. Домаћини славе биле су сестре из Службе офталмологије и Службе ортопедије са трауматологијом шабачке Опште болнице „Лаза К. Лазаревић“ и Службе за здравствену заштиту одраслог становништва Дома здравља „Др Драга Љочић“.

Поред руководства Болнице и Дома здравља, свечаном ломљењу славског колача присуствовао је и градоначелник Шапца др Александар Пајић.

– Слава медицинских сестара и техничара прилика је да се свим медицинским радницима пожеле даљи професионални успеси, прилика за стално усавршавање, али и постизање заслуженог статуса и у струци и у друштву, а при томе се никада не сме заборавити да је све то усмерено ка једном циљу, здрављу и благостању људи. Професију медицинских сестара не одликује само људскост, већ и знање, стручност, посвећеност послу и та синергија даје вредност раду за читав систем.

У доба борбе против коронавируса, они су на првој линији фронта и подносе велики терет да се одржи здравствени систем. Овом приликом апелујем на све медицинске раднике да се боримо и даље против епидемије изазване коронавирусом, али апелујем и на све суграђане да се вакцинишу. Једино вакцинација може да нам помогне да победимо овај вирус и да здравствени радници успешно заврше своју борбу за здравље људи. Наша држава и Град Шабац наставиће да пружају подршку здравственом систему – истакао је градоначелник Пајић.

Част да наредне године буду домаћице сестринске славе Свете Петке Параскеве припала је сестрама из Службе патологије и Операционог блока шабачке Опште болнице и Службе кућне неге Дома здравља “Др Драга Љочић”.

Текст и фото: Оља Гавриловић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар