Обележен Дан ослобођења Шапца од фашизма

У Шапцу је данас обележен Дан ослобођења града у Другом светском рату. На споменик жртвама фашизма венце су положили градоначелник Шапца др Александар Пајић, председник Скупштине града Немања Пајић, представници СУБНОР-а Шапца, Војска Србије, организације војних пензионера, представници СУБНОР-а Лознице, Сремске Митровице, Ваљева и Богатића.

Говорећи о значају овог датума градоначелник др Александар Пајић, изразио је задовољство што велики број организација негује културу сећања на претке који су дали животе да би Шабац и Србија били слободни.

„На овај важан дан, 23. октобар, свечаним полагањем венаца одали смо дужну почаст свима онима који су дали своје животе у борби за слободу током Другом светског рата. Нажалост, број оних Шапчана који су изгубили своје животе током највећег сукоба у историји човечанства, броји се у хиљадама. Наша обавеза да негујемо сећање на њих али и сећање на догађаје који су се збивали у Шапцу за време Другог светског рата, свевременска је и има за циљ неговање културе сећања као наше моралне обавеза према прецима. Удружења која негују сећање на ослободилачке ратове, а посебно на Други светски рат, обављају веома одговоран и частан посао од општег интереса. Град Шабац изузетно поштује и вреднује њихов рад, и стога се надам да ће обострана сарадња бити интензивирана у наредном периоду”, рекао је градоначелник Пајић.

(Фото: Град Шабац)

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар