fbpx

О српском аграру има ко да брине, али то свакако није Срђан Миливојевић

Срђан Миливојевић данас на шабачком мосту

„Ако коза лаже, рог не лаже“, каже наша народна мудрост. У актуелном случају, вероватно, прикладније би гласило: „Ако бик лаже, фотка не лаже“!

Елем, питају се грађани Шапца, откуд на њиховом мосту, на данашњем протесту произвођача млека, један од грлатијих илити најнепристојнијих посланика у републиком парламенту, функционер ДС-а Срђан Миливојевић?

Откуд, кад протест наводно нема политички катактер, да будемо још прецизнији – није политички инструисан?

Да се не огрешимо о сточаре, међу педесетак окупљених, који су два сата држали најмање дупло толико аутомобила са обе стране моста по хладном фебруарском дану, свакако је било и оних заиста незадовољних садашњим  стањем у млечном говедарству.

И можда их је бахати посланик ДС-а Миливојевић својим доласком затекао, јер далеко је Крушевац, па ко би му се над’о, а он притом и добро камуфлиран изношеном ветровком и зимском капом преко главе, с које је – домишљат је наш народ – давно побегла паметна коса.

Ал’ одадоше га жуте панталоне, услика га камера и ето белаја!

А можда је управо то чему се посланик из задњег реда Скупштине Србије и надао: да привуче медијску пажњу и да за своје политичке шефове „украде“ протест овдашњих произвођача млека!

Заиста, Срђану Миливојевићу, који је недавно показао завидну „вештину“ завлачења главе под посланичке клупе, свакако ништа не може бити страно.

Јесте овај бивши „отпораш“ – тако је купио улазницу у политику – по занимању агроном, али своју бригу за сточаре није показивао када је његова, досовска власт, исте ове Мачване, Поцерце и Посавотамнавце буквално бацала са моста преко Саве у Шапцу!

Подсетићемо га, било је то 9. фебруара 2007. године, такође у зимско доба, када су јединице жандармерије из Београда (са корњача-оклопима) у 3 сата ујутру разбиле вишедневни протест пољопривредника, одгурале њихову механизацију са шабачког моста, и похапсиле најупорније.

Истога дана, по истом сценарију, у 5 сати ујутро специјалци жандармерије су разбили протест Мачвана и на Павловића мосту преко Дрине.

Није занимало Миливојевића ни када су паори протествовали широм Србије, па и у Шапцу, у време министарског мандата његовог пропалог страначког гуруа, Шапчанина Душана Петровића, који је ресор пољопривреде, трговине шумарства и водопривреде водио 2011. и 2012. године.

На срећу по српски аграр, тада и никад више!                       

О српској пољопривреди има ко да брине, а то свакако није политички пајац Срђан Миливојевић!

Ресорна министарка Јелена Танасковић је већ најавила да ће премија за млеко бити повећана са 10 на 15 динара, а субвенција по грлу са 25.000 на 30.000 динара.

Министарка је навела и да ће држава помоћи српским пољопривредницима при куповини стеоних јуница.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар