Новогодишњи пакетићи за најмлађе из социјално угрожених породица

Градоначелник Шапца др Александар Пајић данас је поделио новогодишње пакетиће за децу из социјално угрожених породица.

Новогодишњи пакетићи стигли су и за најмлађе Шапчане у згради Социјалног становања у улици Зеке Буљубашића.

– Као град мислимо о свим својим најмлађим суграђанима. Издвојили смо за куповину осам хиљада пакетића ове године. Овде живи двадесет један најмлађи становник до петнаест година у четрдесет седам породица. Данас сам желео да сви осете чари новогодишње вечери, новогодишњих празника и да ову децу бар мало усрећимо – рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Брига о рањивим категоријама становништва један је од приоритета града Шапца.

–  Издвајамо око 271 милион динара.  Ове године за социјалну заштиту 34 милиона више него прошле године јер мислимо да свима онима којима је потребна помоћ на територији града  треба да помогнемо.  Трудимо се да о сваком детету мислимо. Као што видите о овој деци су мислили и као  град  омогућили да овде станују са својим породицама.  Желимо им да ове  новогодишње празнике исто као и друга деца дочекају здрави, весели и срећни уз новогодишње пакетиће – додао је градоначелник.

Наставићемо овако јер брига о рањивим групама становништва је обавеза свих нас и због тога као град дајемо свој велики допринос да покажемо и другима да само ако ми бринемо ти људи имају велике шансе и велике перспективе, поручио је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Tекст и фото: Оља Гавриловић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар