Новогодишњи пакетићи за ђаке прваке у Мајуру (ГАЛЕРИЈА)

Градоначелник Шапца др Александар Пајић присуствовао је данас свечаној подели новогодишњих пакетића првацима ОШ „Мајур“. Овом приликом  чланови Савета обезбедили су 67 пакетића за ђаке прваке и 53 за предшколце.

Прваци ОШ „Мајур“ из Мајура добили су своје прве новогодишње пакетиће. Дар од чланова Савета МЗ „Мајур“ улепшао је предстојеће новогодишње и божићне празнике још једној генерација најмлађих основаца ове шабачке месне заједнице.

– Месна заједница „Мајур“ већ четврту годину за редом поклања пакетиће за све ђаке прваке. Поред тога добиће и фотографију са Деда Мразом као и календаре на поклон. Такође, ми смо као Савет обезбедили и пакетиће за све наше предшколце у Мајуру, а у сарадњи са Црквом ћемо купити и пакетиће за прославу Светог Саве. Мислим да је ово добра акција, јако позитивна, од великог значаја да покажемо грађанима да мислимо на наше најмлађе, нашу децу. Савет Месне заједнице ће и у наредним годинама наставити са својим акцијама. Једна од њих је и да свако новорођено дете добије поклон од Месне заједнице. Сматрам да је то од великог значаја  да поред државе и града  и Месна заједница учествује и да свој мали допринос – рекао је Иван Нешковић, председник Савета МЗ „Мајур“.

За ђаке прваке обезбеђено је 67 пакетића, а за предшколце 53. Заједничко залагање Месне заједнице, Градске управе града Шапца и школе допринело је  стварању што бољих услова за образовање младих.

– Видели сте колико је лепо када заједно са првацима, представницима Месне заједнице, родитељима, представницима Града направимо једну заједничку поделу пакетића. Видите колико су деца срећна, радосна и колико уживају у свом одрастању. Ми смо ту, да им поред ових слатких пакетића, обезбедимо адекватне услове за образовање и управо на томе радимо. Основна школа  у Мајуру захваљујући и држави и граду и Месној заједници изгледа управо овако  репрезентативно. Ми ћемо се трудити  да сва деца без обзира да ли су на сеоском, приградскоим или градском подручју имају овако добре услове за рад. Ту смо да створимо услове а деца да сазнају да је знање моћ и да се тиме руководе у животу. Желим свој деци града, свој деци у Републици Србији да имају безбрижно, лепо детињство и да знају да смо им ту као подршка да то детињство учинимо још срећнијим – поручио је др Александар Пајић, градоначелник Шапца.

На дар узвраћено је уздарјем – пригодним програмом који су прваци спремили са својим учитељицама.

– Сви су уживали, а што је најбитније добили смо диван простор за сваку другу прославу – рекла је Милена Вељић, учитељица у ОШ „Мајур“.

Циљ образовно-васпитног рада је и развијање талента код деце што је показала и ова представа испуњена песмом, музиком, глумом.

– Треба са децом радити. Свако од њих имка потенцијала за уметност –  да ли је то музика, да ли је ликовно стваралаштво. Заиста у сваком има понешто само то треба пронаћи у детету. Ми се трудимо. Годинама уназад то радимо а сад имамо адекватан простор – додала је учитељица Милена Вељић.

Лепим жељама и честиткама својим првака придружиле су се и њихове учитељице.

– Упутили су од срца јер су дечја срца искрена и оно што они пожеле заиста тако и мисле. А ја лично у своје име и у име свог колектива им се придружујем. Свима желим Срећну Нову годину, пуно здравља, благостања породичне среће и свега осталог – поручила је учитељица Милена Вељић која двадесет две године образује подмладак Месне заједнице „Мајур“.

Текст и фото: Оља Гавриловић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар